Συνταγή για την πιο γευστική κολοκυθόσουπα
Ετοιμάστε γρήγορα και εύκολα το πιο γιορτινό έδεσμα
Της Κατερίνας Φραγκάκη
Για τη σούπα κολοκύθας
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 150 γρ. καρότο, κομμένο σε μεσαία καρέ
- 700 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
- 10 γρ. Ginger, ψιλοκομμένο
- 125 γρ. χυμός πορτοκαλιού
- 750 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή δυο κύβους κοτόπουλου
- 1 κρέμα γάλακτος
- 750 γρ. νερό
- 150 γρ. βούτυρο,
- 60 γρ. μέλι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πράσο, το καρότο, αλατίζουμε και την αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Προσθέτουμε την κολοκύθα, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε τον ζωμό, τον χυμό πορτοκαλιού, το ginger , το νερό, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Αλατίζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά η κολοκύθα. Αλέθουμε τη σούπα σε μπλέντερ.
- Προσθέτουμε το βούτυρο την κρέμα γάλακτος και το μέλι και αφήνουμε τη σούπα να πάρει βράση πολύ καλά.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις