Ετοιμάστε γρήγορα και εύκολα το πιο γιορτινό έδεσμα

Της Κατερίνας Φραγκάκη 

Για τη σούπα κολοκύθας

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. καρότο, κομμένο σε μεσαία καρέ
  • 700 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 10 γρ. Ginger, ψιλοκομμένο
  • 125 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 750 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή δυο κύβους κοτόπουλου
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 750 γρ. νερό
  • 150 γρ. βούτυρο,
  • 60 γρ. μέλι
  • αλάτι

Εκτέλεση 

  1. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πράσο, το καρότο, αλατίζουμε και την αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  2. Προσθέτουμε την κολοκύθα, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου.
  3. Προσθέτουμε τον ζωμό, τον χυμό πορτοκαλιού, το ginger , το νερό, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  4. Αλατίζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά η κολοκύθα. Αλέθουμε τη σούπα σε μπλέντερ.
  5. Προσθέτουμε το βούτυρο την κρέμα γάλακτος και το μέλι και αφήνουμε τη σούπα να πάρει βράση πολύ καλά.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις