Ένα πανεύκολο γλυκό κουταλιού από την στιχουργό Γεωργία Γκουδάμη

Υλικά 
  • Δύο κιλά σταφύλια Κορινθίας
  • Ένα κιλό ζάχαρη
  • Μισό ποτηράκι (του κρασιού) νερό
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε τα σταφύλια από τα κοτσάνια τα πλένουμε πολύ καλά.
  2. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό. Εγώ βάζω δύο βανίλιες και δύο φύλλα αρμπαρόριζα.
  3. Τα αφήνετε να πάρουν βράσει βγάζετε τον αφρό αν έχει, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το γλυκό να σιγοβράσει.
  4. Μόλις πάρει χρώμα και δέσει το σιρόπι είναι το γλυκό σας είναι έτοιμο.
  5. Αποσύρεται από την φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
  6. Μετά το βάζετε σε βαζάκια.
Καλή σας απόλαυση!

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις