Η τέλεια συνταγή για γλυκό σταφύλι
Ένα πανεύκολο γλυκό κουταλιού από την στιχουργό Γεωργία Γκουδάμη
Υλικά
- Δύο κιλά σταφύλια Κορινθίας
- Ένα κιλό ζάχαρη
- Μισό ποτηράκι (του κρασιού) νερό
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα σταφύλια από τα κοτσάνια τα πλένουμε πολύ καλά.
- Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό. Εγώ βάζω δύο βανίλιες και δύο φύλλα αρμπαρόριζα.
- Τα αφήνετε να πάρουν βράσει βγάζετε τον αφρό αν έχει, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το γλυκό να σιγοβράσει.
- Μόλις πάρει χρώμα και δέσει το σιρόπι είναι το γλυκό σας είναι έτοιμο.
- Αποσύρεται από την φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
- Μετά το βάζετε σε βαζάκια.
Καλή σας απόλαυση!
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις