Σε 5’ έτοιμη η καρπουζόπιτα ροδοψήνεται μέχρι να κάνει κρούστα ολόγυρα

Είναι μία πίτα χωρίς ζάχαρη με αλεύρι βρώμης αντί για κανονικό αλεύρι. Σε 5’ έτοιμη η καρπουζόπιτα ροδοψήνεται μέχρι να κάνει κρούστα ολόγυρα.

Υλικά

1 kg καρπούζι ψίχα (σάρκα καρπουζιού)

1 κ.σ. μέλι

1/2 κ.γ. κανέλα

250 γρ. αλεύρι βρώμης ή άλλο αλεύρι

100 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. σουσάμι.

Εκτέλεση

Το καρπούζι πρέπει να τραγανό και κατακόκκινο. Προσέξτε να μην είναι ζαχαρωμένο με μαλακή σάρκα.

Ζυγίζουμε το καρπούζι αφού το καθαρίσουμε από την φλούδα. Είναι περίπου 3 φέτες.

Με τα χέρια καθαρίζουμε την σάρκα του καρπουζιού από τα κουκούτσια.

Ταυτόχρονα το σπάμε σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα μπολ βάζουμε το καρπούζι και τον χυμό του.

Προσθέτουμε το μέλι, την κανέλα και το αλεύρι βρώμης.

Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά.

Έχουμε τώρα έναν ροζ χυλό με μικρά κομμάτια καρπουζιού.

Σε ένα μικρό ταψί 22×30εκ. βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το μισό σουσάμι.

Αδειάζουμε το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια.

Περιχύνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι.

Ψήνουμε την καρπουζόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα μέχρι να ροδίσει ολόγυρα και να κάνει τραγανή επιφάνεια περίπου για 1 ώρα.

Αφήνουμε την καρπουζόπιτα να κρυώσει τελείως.

Την κόβουμε σε κομμάτια κι αν θέλουμε περισσότερη γλύκα ραντίζουμε με λίγο μέλι ή πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις