Νηστίσιμο κέικ με μανταρίνι
Δοκιμάστε το και θα ξετρελαθείτε.
Αυτό το νηστίσιμο κέικ μανταρινιού θα κλέψει τις εντυπώσεις στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.
Υλικά:
- 180 γραμμ. ζάχαρη άχνη
- 200 γραμμ. φρέσκο χυμό μανταρινιού
- 190 γραμμ. σουσαμέλαιο
- 400 γραμμ. αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από ένα μανταρίνι
- 100 γραμμ. λευκό αμύγδαλο σε σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 30 γραμμ. σουσάμι
- 150 γραμμ. γλυκό κουταλιού μανταρίνι
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το χυμό μανταρινιού, το σουσαμέλαιο και την άχνη. Προσθέτουμε το αλάτι και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αμύγδαλο και το σουσάμι. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ που προηγουμένως έχουμε λαδώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά και άλλα 40 λεπτά στους 160 βαθμούς. Αν χρειαστεί, ψήνουμε περισσότερο. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κάνουμε επάλειψη με γλυκό του κουταλιού μανταρίνι.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις