Ενα γλυκαντικό είναι απαραίτητο για να μην βγει ξινή η σάλτσα ντομάτας

Η σάλτσα ντομάτας, που όλοι χρησιμοποιούμε σε άπειρες συνταγές, έχει μία οξύτητα και ως γνωστόν τις περισσότερες φορές προσθέτουμε μισό κουταλάκι ζάχαρη για να “σπάσει”.

Ενα γλυκαντικό είναι βέβαια απαραίτητο για να μην βγει ξινή η σάλτσα ντομάτας στο φαγητό μας, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει αυτό είναι απαραιτήτως η ζάχαρη.

Η μαγειρική σόδα είναι πάντα μια καλή ιδέα, δεν είναι όμως η μόνη εναλλακτική.

Και αυτό διότι το ίδιο ακριβώς κάνει και… το καρότο. Το καρότο εξουδετερώνει την οξύτητα της ντομάτας, προσθέτοντας επίσης και μια ήπια γλυκύτητα στο πιάτο. Ξεφλουδίζουμε λοιπόν ένα ολόκληρο καρότο και το βάζουμε μέσα στη σάλτσα, καθ’ όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος. Οταν η σάλτσα είναι έτοιμη, αφαιρούμε το καρότο και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις