Τόσο η γεύση όσο και η υφή της την ξεχωρίζουν, καθώς μοιάζει με αφράτο σιροπιαστό κέικ πορτοκαλιού

Συνταγή για παραδοσιακή, σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Η αγαπημένη όλων πορτοκαλόπιτα είναι από τα πιο δημοφιλή και γευστικά γλυκά ταψιού της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας.

Τόσο η γεύση όσο και η υφή της την ξεχωρίζουν, καθώς μοιάζει με αφράτο σιροπιαστό κέικ πορτοκαλιού που μπορούμε να απολαύσουμε με τον απογευματινό καφέ μας ή οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας που μας έρχονται γλυκές λιγούρες.

Η συγκεκριμένη συνταγή, την οποία προτείνει ο σεφ Πάνος Παπαδάκης, είναι εύκολη και εγγυάται ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Η συνταγή για την τέλεια πορτοκαλόπιτα

Υλικά συνταγής για πορτοκαλόπιτα

Για το σιρόπι:

600 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
Φλούδες από 1 πορτοκάλι
100 γρ. χυμό πορτοκάλι

Για το μείγμα:

500 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά (12 φύλλα)
4 μέτρια αυγά
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι
200 ηλιέλαιο
200 γρ. χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 βανιλίνες
20 γρ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, τις φλούδες πορτοκαλιού και βράζουμε για 1 λεπτό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι.
Αφήνουμε στην άκρη το σιρόπι να κρυώσει.
Κόβουμε σε λωρίδες τα φύλλα κρούστας και τα αφρατεύουμε με τα χέρια μας.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκάλι, το μπέικεν, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε σταδιακά τα φύλλα κρούστας που κόψαμε και ταυτόχρονα ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί 25χ35 εκ. και προσθέτουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά στους 180 °C.
Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι αμέσως μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο.
Την αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα την κόβουμε σε κομμάτια.
Σερβίρουμε με γιαούρτι, καρύδια και μέλι.
Η πιο νόστιμη και εύκολη πορτοκαλόπιτα που έχετε δοκιμάσει.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις