Το καλοκαιρινό γλυκό... της γιαγιάς που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Ένα δροσερό γλυκό της… γιαγιάς για το καλοκαίρι, με σιροπιασμένη αφράτη βάση και βελούδινη κρέμα.

Υλικά

Φρυγανιές 20

Για το σιρόπι

Νερό 1μιση ποτήρι του νερού

Ζαχαρη 1μιση ποτήρι του νερού

Για την κρέμα

Γάλα Φρέσκο 1 λίτρο

Κορν Φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες

Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες

Ζαχαρη 5 κουταλιές της σούπας

Βανίλια 1

Βουτυρο 50 γραμμάρια

Για τη σαντιγί

Μόρφατ 1

Ζάχαρη Άχνη 200 γραμμάρια

Γάλα Φρέσκο 2 κουταλιές της σούπας

Για την διακόσμηση

Φιστίκια Αιγίνης 1-2 χούφτες ψιλοκομμένα.

Εκτέλεση

Για τη βάση

Αρχικά παίρνουμε ένα πυρέξ. Στρώνουμε στον πάτο του πυρέξ 20 φρυγανιές και ξεκινάμε να φτιάχνουμε το σιρόπι, βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό και την ζάχαρη. Βράζουμε για 4 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι σιγά σιγά και βάζουμε το γλυκό στην άκρη.

Για την κρέμα

Σε ένα μπολάκι βάζουμε το κορν φλάουρ, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο από το φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί, μαζί με την ζάχαρη. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.

Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα την βανίλια και το βούτυρο. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και όπως είναι καυτή την προσθέτουμε με προσοχή πάνω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές.

Στρώνουμε πάνω από το γλυκό διάφανη μεμβράνη, προσέχοντας η μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα για να μην πιάσει κρούστα η κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη το γλυκό να κρυώσει καλά.

Για τη σαντιγί

Χτυπάμε το μόρφατ μαζί με την ζάχαρη άχνη και το φρέσκο γάλα σε αφράτη σαντιγί. Στρώνουμε την σαντιγί πάνω από την κρύα κρέμα, αφού φυσικά αφαιρέσουμε πρώτα την μεμβράνη και διακοσμούμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης. Βάζουμε το γλυκό να παγώσει καλά στο ψυγείο και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις