Μία εξαιρετική συνταγή για τα απογεύματα του φθινοπώρου

Η κολοκύθα δε δίνει μόνο εξαιρετικές αλμυρές συνταγές αλλά και πολύ λαχταριστές γλυκές, όπως αυτό το αφράτο κέικ.

Τέλειο κέικ κολοκύθας

Υλικά

280γρ. κολοκύθα τριμμένη
240γρ. ζάχαρη
2 αβγά + 1 κρόκος
100γρ. βούτυρο αγελάδος
125γρ. σπορέλαιο
280γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10γρ. μπέικιν πάουντερ
4γρ. μαγειρική σόδα
1γρ. κανέλα
2γρ. αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.

Σε ένα μπολ βάζετε την κολοκύθα, το σπορέλαιο, το βούτυρο, την κανέλα, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά (ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από την υγρασία της κολοκύθας).

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις