Εύκολη, νόστιμη συνταγή με λίγα υλικά

Διαχρονική, αγαπημένη γαλατόπιτα που το κάθε σπιτικό έχει για αυτή και τη δική του συνταγή.

Ο Πέτρος Μαουνατζής μας δίνει τη δική του συνταγή για εύκολη γαλατόπιτα, χωρίς φύλλο.

Εύκολη, νόστιμη με λίγα υλικά και μπόλικη κανέλα που δημιουργεί αναμνήσεις στο πέρασμα της και δίνει χαρακτήρα όπου μπει.

Συνταγή για γλυκιά γαλατόπιτα

Υλικά

1 1/2 λίτρο Γάλα
375γρ Σιμιγδάλι ψιλό
2 φλιτζάνια Μέλι
1 Ξύσμα Λεμόνι
3 Αυγά
1 Βανίλια
Για πασπάλισμα
Κανέλα (Σκόνη)

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, λίγη κανέλα και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
Ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ένα ταψί. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Ξεφουρνίζουμε, πασπαλίζουμε με την κανέλα και τη σερβίρουμε χλιαρή ή κρύα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις