Είναι κρεμώδες, δροσερό, ελαφρύ και πεντανόστιμο

Το cheesecake αποτελεί αγαπημένο γλυκό πολλών, ενώ φτιάχνεται με διάφορες παραλλαγές.

Είναι κρεμώδες, δροσερό, ελαφρύ και πεντανόστιμο, χωρίς όμως να είναι λιγωτικό. Βρήκαμε μία συνταγή για τέλειο ατομικό cheesecake φράουλα χωρίς ζάχαρη, που αν τη δοκιμάσετε σίγουρα θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Συνταγή για cheesecake

Υλικά
Για 2 μερίδες

Για το μείγμα:

• 300γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
• 60γρ τυρί κρέμα light
• χυμό και ξύσμα από 1 lime
• λίγες σταγόνες στέβια
• 1 μπάρα all bran αλεσμένη

Για τη μαρμελάδα:

500γρ φράουλες ή παγωμένα φρούτα του δάσους
2 κ.σ μέλι
2 κ.σ σπόροι τσια
50ml νερό
μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
•λίγες σταγόνες στέβια
•1 μπάρα all bran αλεσμένη

Eκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τις φράουλες τις οποίες τις έχουμε κόψει προηγουμένως σε μικρότερα κομμάτια
Βράζουμε τις φράουλες σε μέτρια θερμοκρασία προσθέτοντας σταδιακά νερό και τις λιώνουμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού
Μόλις λιώσουν εντελώς αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, λίγο χυμό λεμονιού και τους σπόρους chia και αφήνουμε το μείγμα ένα μισάωρο μέχρι διογκωθούν οι σπόροι
Μοιράζεις την μπάρα και το μείγμα σε δυο ποτήρια και προσθέτεις την μαρμελάδα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις