Συνταγή για αρωματικό γκιούλμπασι στη γάστρα – Πιάτο για το καλοκαίρι
Οι πιπεριές και τα τυριά απογειώνουν τη γεύση
Γκούλμπασι στη γάστρα. Μια εξαιρετική, γευστική πρόταση για ένα πεντανόστιμο πιάτο που σίγουρα σας εντυπωσιάσει με την απλότητα της παρασκευής του και την υπέροχη γεύση του.
Μια εύκολη συνταγή για ένα πιάτο όπου γεύσεις και οι μυρωδιές 2 κρεάτων, πιπεριών και δύο τυριών ανακατεύονται και απογειώνουν τη γεύση.
Συνταγή για γκιούλμπασι
Υλικά
500 γρ. μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε μέτριους κύβους
500 γρ. μπούτι αρνίσιο ή κατσικίσιο κομμένο σε μέτριους κύβους [*]
450 γρ. πράσινες και κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μέτρια κομμάτια
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετούλες
100 ml ελαιόλαδο
80 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
1 σπιτικό ζωμό λαχανικών διαλυμένος σε 1½ ποτήρι ζεστό νερό
150 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
100 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
3 ψιλοκομένες ώριμες ντομάτες
1 ποτήρι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κ.γ. μπαχάρι σε σπόρους
1/2 κ.γ. κοφτό κανέλα
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Στρώνετε το πάτο μιας γάστρας με τα δύο είδη κρέατος ανάμεικτα αλατοπιπερωμένα. Τοποθετείτε από πάνω σε στρώσεις εναλλάξ τις πιπεριές, τις τομάτες και τα κρεμμύδια, και στο τέλος το ψιλοκομμένο σκόρδο και τη φέτα με το κεφαλοτύρι.
Λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε και το ελαιόλαδο ανακατεύετε και τα περιχύνετε επάνω από τα υλικά. Προσθέτετε τον συμπυκνωμένο χυμό τομάτας και τον σπιτικό ζωμό λαχανικών, καρυκεύετε με το μπαχάρι, τη κανέλα και αλατοπίπερο.
Σκεπάζετε τη γάστρα με το καπάκι της και ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 160-170 βαθμούς φούρνο για 2-2½ ώρες μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις