Συνταγή για εντυπωσιακό μωβ ριζότο με βατόμουρα
Όταν τα βατόμουρα συναντούν το μπλε τυρί δημιουργούν το πιο εντυπωσιακό και γευστικό ριζότο
Γράφει στο FoodLife η food blogger και private chef Κωνσταντίνα Κατζομύτη
Αυτή η συνταγή για μωβ ριζότο με βατόμουρα και μπλε τυρί είναι διαφορετική από όλα όσα έχεις δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Ο συνδυασμός του βατόμουρου με το μπλε τυρί κάνουν πάρτυ στον ουρανίσκο μας και μας χαρίζουν μια διαφορετική γευστική εμπειρία.
Συνταγή για ριζότο με βατόμουρα: Υλικά
- 180 γρ ρύζι arborio
- 160 γραμμάρια βατόμουρα
- 1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
- 60 γρ. μπλε τυρί
- 1 κόκκινο κρεμμύδι
- 1 κουταλιά της σούπας μακαντέμια
- 500 ml ζωμό λαχανικών
- Αλάτι φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Πώς να φτιάξεις αυτήν την διαφορετική συνταγή για ριζότο με βατόμουρα
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε 2 λεπτά να τσιγαριστεί ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό λαχανικών χλιαρό. Δε το βάζουμε όλο παρά μόνο όταν σχεδόν τραβήξει το προηγούμενο.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα βατόμουρα και τα πατάμε να λιώσουν.
- Μόλις πάρουν μια βράση τα κατεβάζουμε.
- Προσθέτουμε τα μακαντέμια, αλάτι πιπέρι και τα βατόμουρα όλα εκτός από 1 κ.σ που θα χρειαστούμε για διακόσμηση.
- Ανακατεύουμε και όταν είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε το μπλε τυρί.
- Ρίχνουμε από πάνω το βατόμουρο και τρίβουμε αν θέλουμε παρμεζάνα κατά το σερβίρισμα.
Περισσότερες συνταγές στο dianasmeals.gr.
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις