Συνταγή για εύκολο και ελαφρύ κέικ αμυγδάλου – Γεμάτο αρώματα
Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο στην εκτέλεσή του και επίσης ιδιαίτερα ελαφρύ
Το αμύγδαλο είναι αγαπημένο συστατικό της ελληνικής ζαχαροπλαστικής και εμπλουτίζει με τα αρώματα και τη γεύση του πολλά από τα αγαπημένα μας γλυκά.
Σε αυτή τη συνταγή που προτείνει ο pastry chef Στέλιος Παρλιάρος, το αγαπημένο μας αμύγδαλο πρωταγωνιστεί σε ένα λαχταριστό κέικ αμυγδάλου.
Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο στην εκτέλεσή του, και επίσης ιδιαίτερα ελαφρύ.
Συνταγή για κέικ αμυγδάλου
Υλικά
260 γρ. βούτυρο Lurpak light, λιωμένο
180 γρ. ζάχαρη μαύρη
200 γρ. αμύγδαλο, σε σκόνη
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
280 γρ. ασπράδι αβγού (από 9 μικρά αβγά)
30 γρ. ξύσμα από φρέσκο πορτοκάλι
πορτοκάλια γλασαρισμένα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα. Προσθέτουμε το ασπράδι και ανακατεύουμε.
Στο τέλος ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 20 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 35-40 λεπτά.
Μπορούμε να σερβίρουμε με γλασαρισμένα πορτοκάλια.
Πηγή φωτό: freepik
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις