Συνταγή για καλοκαιρινό κέικ με βερίκοκα, χωρίς αυγά και βούτυρο
Χωρίς αυγά και βούτυρο, μόνο με ελαιόλαδο, αυτο το πεντανόστιμο κέικ φτιάχνεται πολύ γρήγορα
Μία πολύ εύκολη συνταγή για τέλειο καλοκαιρινό κέικ με βερίκοκα!
Χωρίς αυγά και βούτυρο, μόνο με ελαιόλαδο, αυτο το πεντανόστιμο κέικ φτιάχνεται πολύ γρήγορα. Ούτε μίξερ θα χρειαστείτε!
Τα βερίκοκα γλασάρουν στο ψήσιμο και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και νεκταρίνια ή ροδάκινα! Με μια μπάλα παγωτό γιαούρτι γίνεται ακόμη πιο λαχταριστό! Τη συνταγή βρήκαμε από τη σελίδα eatme.gr στο instagram.
Κέικ με βερίκοκα χωρίς αυγά και βούτυρο
Υλικά
Για φόρμα 22εκ.
3 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1κουτ.του γλυκού μπέικιν
1κουτ.του γλυκού κοφτό σόδα μαγειρική
1 1/4 φλυτζανιού του τσαγιού ζάχαρη
3/4 φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1κ.σ. μαστίχα, κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη να γίνει σκόνη
1κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού γλυκό κρασί Σάμος
8-9 βερίκοκα κομμένα στη μέση χωρίς το κουκούτσι
2κ.σ. φυστίκια Αιγίνης χοντροσπασμένα
2κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση
_Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένα, κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το λάδι που το έχουμε ζεστάνει λίγο σε ένα τηγανάκι.
_Βάζουμε στο μπολ και τη ζάχαρη, το κρασί, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη μαστίχα και τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού.
_Ανακατεύουμε καλά τα υλικά να γίνουν ένας πηκτός χυλός.
_Βάζουμε σε φόρμα λαδωμένη ή σιλικόνης, από πάνω τοποθετούμε τα βερίκοκα εδώ και κει με τη πλευρά με την φλούδα από πάνω, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και τα φυστίκια Αιγίνης εδώ και κει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 1 ώρα.
_Μόλις βγει ζεστό το κέικ αλείφουμε με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια τη μαρμελάδα και αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει πριν σερβίρουμε!
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις