Η picada την κάνει ακόμα πιο νόστιμη

Η φασολάδα είναι ένα από τα παραδοσιακά ελληνικά φαγητά που όλοι αγαπάμε να τρώμε ιδίως όταν κρυώνει ο καιρός.

Πρόκειται για μια πολύ εύκολη παραδοσιακή φασολάδα στην πιο light εκδοχή της, φτιαγμένη με απλά υλικά, λίγο λάδι και picada που είναι η ισπανική pesto που δίνει στην φασολάδα αυτό το κάτι.

Η συνταγή ανήκει στη food blogger mrssoupe.

Φασολάδα με picada

Υλικά

για τη φασολάδα:
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
500 γρ. φασόλια ωμά
200 γρ. σάλτσα ντομάτας από κονσέρβα
1/8 κ.γ. δεντρολίβανο αποξηραμένο
1/8 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
λίγο αλάτι
4-5 φλ. ζωμό λαχανικών ή νερό
για την picada:
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 φλ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Ξεκίνα βράζοντας τα φασόλια σου σε αλατισμένο νερό για περίπου 1 ώρα.
Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Μαγείρεψε για 8 λεπτά. Πρόσθεσε τη σάλτσα ντομάτας και μαγείρεψε για ακόμα 8 λεπτά.
Ρίξε μέσα τα φασόλια και το νερό ή τον ζωμό λαχανικών. Πρόσθεσε τα μπαχαρικά σου.
Χαμήλωσε λίγο τη θερμοκρασία και μαγείρεψε για ακόμα 15-20 λεπτά.
Αφαίρεσε από την κατσαρόλα το 1/3 των φασολιών και χτύπησέ τα στο μούλτι. Ρίξε και πάλι μέσα στην κατσαρόλα και ανακάτεψε. Έτσι θα χυλώσει τέλεια η φασολάδα σου.
Αν επιλέξεις να φτιάξεις και την picada απλά χτύπα στο μούλτι όλα τα υλικά για την picada. Πρόσθεσε 2-3 κ.σ. στη φασολάδα και ανακάτεψε. Θα πάθεις πλάκα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις