Muffin με τσάι matcha: Το πιο υγιεινό και νόστιμο πρωινό
Σου δίνουμε τέσσερεις λόγους για να εντάξεις το τσάι matcha στην μαγειρική σου
Γράφει στο FoodLife η food blogger και private chef Κωνσταντίνα Κατζομύτη
Αυτή η συνταγή για muffin με τσάι matcha είναι το τέλειο υγιεινό πρωινό για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας, ή κολατσιό για τη δουλειά , τον καφέ ή ακόμα να τα πάρουμε μαζί μας στη θάλασσα. Τώρα θα μου πείτε γιατί να διαλέξουμε τσάι matcha;
Το τσάι matcha:
- Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά
- Έχει αντικαρκινική δράση
- Βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου
- Ενισχύει τον μεταβολισμό
Συνταγή για muffin με τσάι matcha:Υλικά
2 φλ. αλεύρι
½ φλ. ζαχαρη
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ αλάτι
1 ½ κ.σ. τσάι matcha
1 αυγό
1 φλ. γάλα
¼ εκχύλισμα αμυγδάλου
1/3 φλ. λάδι καρύδας λιωμένο
1 κουπάκι Μύρτιλα
2κ.σ. σταγόνες κουβερτούρας
Αμύγδαλα ψιλοκομμένα και μύρτιλα για topping
Για vegan εκδοχή: αντικαθιστούμε το αυγό με 1 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο και 2 ½ κ.σ. νερό, και το γάλα με γάλα αμυγδάλου.
Πώς να φτιάξετε αυτήν την συνταγή για muffin με τσάι matcha
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα στερεά υλικά αλεύρι, ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και matcha και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια μικρή λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το αυγό, το γάλα, το λάδι και το εκχύλισμα αμυγδάλου. (Στην vegan εκδοχή βάζουμε το λιναρόσπορο με το νερό σε ένα φλιτζάνι μικρό και το αφήνουμε 5 λεπτά στη συνέχεια το βάζουμε το μείγμα μέσα στη λακκούβα αντί του αυγού). Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε τα μύρτιλα και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε προσεκτικά με μία σπάτουλα ώστε να πάνε σε όλο το μείγμα. Προσθέτουμε το μείγμα στη φόρμα με τα μάφιν αφού πρώτα την έχουμε βουτυρώσει με έλαιο καρύδας. Πασπαλίζουμε από πάνω τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν 5-10 λεπτά και τα βγάζουμε από τις φόρμες.
Περισσότερες συνταγές στο dianasmeals.gr.
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις