Ένα πρωινό που δεν μπορείς να του αντισταθείς!

Τα pancekes έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια φέρνοντας ουσιαστικά την συνήθεια του brunch στην Ελλάδα. Ωστόσο, ο τρόπος παρασκευής τους δεν είναι τόσο δύσκολος όσο νομίζουμε. Η food blogger Nikis food μοιράζεται με τους αναγνώστες του FoodLife την ευκολότερη και νοστιμότερη συνταγή για pancakes. Συνδύασέ τα με αλμυρά ή γλυκά υλικά και έχει ένα γεύμα που μπορείς να απολαύσεις κάθε στιγμή της ημέρας.

Η food blogger Νίκη Παυλίδου μας εκμυστηρεύεται σε ποιον ελληνικό γαστρονομικό προορισμό έχει αδυναμία

Συνταγή για pancekes: Υλικά

    • 3/4 κουπας γαλα
    • 2κ.σ βούτυρο λιωμένο
    • 1φλ αλευρι
    • 2κ.γ μπέικιν πάουντερ
    •  1κ.σ ζάχαρη καστανή
    •  λίγο αλάτι
    •  1αυγο
Εκτέλεση
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει ένας ωραίος χυλός και σε ένα τηγανάκι με λίγο βούτυρο ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας από τον χυλό μας και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου δύο λεπτά.
  2. Δεν απλώνουμε τον χυλό μας καθώς θέλουμε να pancakes μας να έχουν πάχος.
  3. Όταν δημιουργηθούν φουσκαλίετσες, γυρίζουμε από την πλευρά με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε για άλλα δύο λεπτά.
  4. Σερβίρουμε ζεστά. Από πάνω μπορείτε να προσθέσετε πραλίνα, μπανάνες και τρούφα σοκολάτας ή αλμυρά υλικά της επιλογής σας

Περισσότερες συνταγές στο Nikis food

Διαβάστε επίσης: 

Φανταστική συνταγή για cookies με κομματάκια σοκολάτας από την food blogger Nikis food

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις