H γιαγιά μου η Αλίκη την έλεγε μπαμπανέτσα, άλλοι την λένε πλαστό!

Της Αλίκης Τάμπου

Σπανακόπιτα από καλαμποκάλευρο: Υλικά 

  • Μισό κιλό καθαρισμένο σπανάκι που το αχνίζω
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 300 γρ φέτα
  • Περίπου 300 γρ καλαμποκάλευρο

Εκτέλεση:

  1. Σε ρηχό και μεγάλο ταψί, αλείφω με λάδι και με το σουρωτήρι όπως κοσκινίζω ρίχνω ομοιόμορφα παντού το μισό αλεύρι και από πάνω ρίχνω βροχηδόν νερό.
  2. Μετά απλώνω παντού το σπανάκι,  τα κρεμμυδάκια, την φέτα, ραντίζω με λάδι. Βάζω το υπόλοιπο αλεύρι με τον ίδιο τρόπο από πάνω και πάλι βροχηδόν νερό να βρέξει ελαφρως παντού και να κάνει σαν κουρκούτι.
  3. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 3/4 μέχρι να κάνει κρούστα και να πάρει χρωματάκι.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις