Συνταγή για τα πιο αφράτα πασχαλινά κουλουράκια
Τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια, έτοιμα σε 10'
Πάσχα: Η εποχή που το σπίτι μυρίζει ζεστό τσουρέκι και κουλουράκια είναι εδώ, κι όλοι σιγά σιγά αρχίζουν την προετοιμασία για το πασχαλινό τραπέζι. Η πιο εύκολη, γιαγιαδίστικη συνταγή αν θέλετε κι εσείς φέτος να ετοιμάσετε στο σπίτι πασχαλινά κουλουράκια είναι η ακόλουθη:
Υλικά:
9 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλυτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο κι άλλο λίγο για το ταψί
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά και επιπλέον 3 κρόκους αυγών
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 αυγό και 2 ασπράδια για το άλειμμα
Εκτέλεση:
Χτυπάτε στο μίξερ 5′-6′ το βούτυρο, προσθέτετε τη ζάχαρη, τα αυγά, τους κρόκους των αυγών και το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο ακόμα. Τοποθετείτε σε ένα μπολ 5 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Ρίχνετε εκεί το μείγμα του βουτύρου και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Τα ανακατεύετε ενώ παίρνετε σιγά σιγά το αλεύρι. Ζυμώνοντας συμπληρώνοντας αν χρειάζεται το υπόλοιπο αλεύρι προκειμένου να γίνει η ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Την αφήνετε στο ψυγείο από 30′ έως 1 ώρα. Στη συνέχεια πλάθετε τη ζύμη σε διάφορα σχέδια, τοποθετείτε τα κουλουράκια στο ταξί και τα αλείφετε με το αυγό χτυπημένο με τα ασπράδια. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 16′-18′ και….. είναι πανέτοιμα!!
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις