Συνταγή για… τεμπελόπιτα: Η πιο εύκολη πίτα με φέτα και τσίπουρο στο ταψί
Μία πεντανόστιμη πίτα, αφράτη και με ιδιαίτερα ανάλαφρη γεύση
Η τεμπελόπιτα είναι η… καλύτερη και πιο εύκολη τυρόπιτα που έχετε φτιάξει ποτέ!
Ιδανική για τις ημέρες που δεν θέλετε να μείνετε στην κουζίνα ώρες ετοιμάζοντας το μεσημεριανό φαγητό ή το δείπνο.
Πρόκειται, για μία πεντανόστιμη πίτα, αφράτη και με ιδιαίτερα ανάλαφρη γεύση, ωστόσο πολύ πλούσια σε αρώματα.
Συνταγή για τεμπελόπιτα
Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κ.σ. τσίπουρο
1 κ.σ. αλάτι
λίγο πιπέρι
2 1/2 ποτήρια νερό
300 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
1 αυγό για το άλειμμα μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο για το τέλος
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με το λάδι και το τσίπουρο. Βάζουμε το νερό, μία πρέζα αλάτι (δε βάζουμε πολύ αλάτι γιατί η φέτα είναι αλμυρή) και το πιπέρι.
Λίγο -λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να πετύχουμε ένα χυλό λίγο πιο αραιό από αυτόν του κέικ. Ρίχνουμε στο χυλό τη μισή δόση από τη θρυμματισμένη φέτα.
Λαδώνουμε καλά ένα ρηχό ταψί για πίτα 38 ή 40 εκατοστών. Αδειάζουμε μέσα την πίτα. Χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με το χέρι.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα και περιχύνουμε με το 1/3 του φλιτζανιού λάδι. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στην τελευταία σχάρα για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις