Συνταγή για τον πιο εύκολο και λαχταριστό κορμό μπισκότο-σοκολάτα
Με ανάλαφρη κρέμα μασκαρπόνε, σοκολατένια πραλίνα σε πολλαπλές στρώσεις και τραγανό φουντούκι
Κορμός μπισκότο σοκολάτα, εύκολος και απολαυστικός. Γλυκό μπισκότο, ανάλαφρη κρέμα μασκαρπόνε, σοκολατένια πραλίνα σε πολλαπλές στρώσεις και τραγανό φουντούκι από πάνω που ολοκληρώνει την απόλαυση!
Αυτή η θεϊκή και πανεύκολη συνταγή ανήκει στη food blogger paxxi.
Κορμός μπισκότο-σοκολάτα
Υλικά
250 γρ μπισκότα τύπου πτι-μπερ
120 ml γάλα ή καφέ κρύο
150 γρ πραλίνα φουντουκιού
200 ml κρέμα γάλακτος κρύα
250 γρ τυρί μασκαρπόνε
80 γρ ζαχαρούχο γάλα
150 γρ πραλίνα φουντουκιού για γαρνίρισμα
20 γρ φουντούκια ψημένα χοντροκομμένα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Στο μπολ χτυπάω το μασκαρπόνε να μαλακώσει. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύω, να αφρατέψει και να σφίξει το μείγμα.
Ραντίζω μια φόρμα 11×25 εκ με νερό και την καλύπτω με μεμβράνη.
Βουτάω ένα-ένα τα μπισκότα στο γάλα( ή καφέ) και στρώνω τη βάση με αυτά (φροντίζοντας να μην υπάρχουν κενά).
Απλώνω πάνω τους το 1/3 του μείγματος μασκαρπόνε και ραντίζω με την πραλίνα( μπορώ να μην έχω ζεστάνει λίγό για να είναι πιο ρευστή).
Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο άλλες δύο φορές, μπισκότα-μασκαρπόνε-πραλίνα.
Καλύπτω με μια τελευταία 4η στρώση μπισκότων, καλύπτω με μεμβράνη και βάζω στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
Αφού κρυώσει, το αναποδογυρίζω στην πιατέλα, αφαιρώ τη μεμβράνη και απλώνω από πάνω ομοιόμορφα πραλίνα.
Πασπαλίζω με τριμμένα φουντούκια και βάζω στο ψυγείο, ιδανικά για όλη τη νύχτα να κρυώσει καλά και να ενωθούν τα υλικά.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις