Νόστιμες, γρήγορες με απλά υλικά και χωρίς συντηρητικά και φοινικέλαιο.

Της Αλίκης Τάμπου
Πώς να φτιάξεις σπιτικές τορτίγιες με αλεύρι ολικής: Υλικά 
  • 400 γρ αλεύρι Ντίνκελ ολικής (βάλτε και αλεύρι λευκό αν το προτιμάτε)
  • Μισό κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ.baking
  • 50 γρ λάδι (το έκανα με ελαιόλαδο αλλά θα του πηγαίνει και άοσμη καρύδα)
  • 200 ml νερό βραστό

Εκτέλεση

  1. Τα βάζουμε όλα σε λεκανάκι με την σειρά και στο τέλος προσθέτουμε το νερό με κουτάλι.
  2. Ανακατεύουμε για να μην καεί κ ζυμώνουμε απαλά.
  3. Το κάνουμε μια μπάλα και την αφήνουμε στην λακανίτσα με μεμβράνη για μισή ώρα τουλάχιστον.
  4. Χωρίζουμε σε 14 μπαλίτσες των 50 γραμμαρίων και ψήνουμε στο μαντέμι.
  5. Την γυρνάμε όταν κάνει φουσκαλίτσες και πατάμε με μια σπάτουλα την άλλη πλευρά για να γίνει μαλακή.
  6. Σκεπάζουμε την κάθε μια με καθαρή πετσέτα φαγητού  που τις βάζουμε στο πιάτο για να μαλακώσουν και να διπλώνονται.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις