Συνταγή για τραγανή και πολύ εύκολη πατσαβουρόπιτα με τυρί φέτα
Αυτή η τυρόπιτα φτιάχνεται μέσα σε 10 μόλις λεπτά
Η πατσαβουρόπιτα λέγεται έτσι γιατί τόσο τα φύλλα όσο και τα υλικά τοποθετούνται «απρόσεχτα» στο ταψί, όπως ακριβώς πετάμε μια πατσαβούρα! Το μυστικό της γεύσης βρίσκεται στις πολλές στρώσεις γέμιση-φύλλο που εναλλάσσονται πολλές φορές μεταξύ τους στο ίδιο ταψί.
Η πατσαβουρόπιτα που θα δεις σήμερα είναι εύκολη, είναι πεντανόστιμη, είναι η τυρόπιτα που θα σου λύσει τα χέρια. Θα την φτιάξεις σε 10 λεπτά και θα χορτάσεις όλη την οικογένεια.
Με πολύ λίγα υλικά και πραγματικά τόσο νόστιμη.
Η συνταγή από τον food creator Πέτρο Μαουνατζη.
Πατσαβουρόπιτα με φέτα
Υλικά
450γρ (1 πακέτο) Φύλλο κρούστας
250γρ Τυρί φέτα
250γρ Βούτυρο
350ml Γάλα
3 Αυγά
Πιπέρι
Εκτέλεση
Κάνουμε τα φύλλα κύλινδρο και τα κόβουμε λωρίδες. Λαδώνουμε ένα ταψί 30×25 και βάζουμε τα μισά φύλλα. Ρίχνουμε λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε με ένα πινέλο να πάει παντού. Στη συνέχεια τρίβουμε πάνω από τα φύλλα την φέτα και ρίχνουμε και πιπέρι ,καλύπτουμε ξανά με τα υπόλοιπα φύλλα. Αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Σε ένα μπολβάζουμε το γάλα με τα αυγά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στην συνέχεια περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα και ξανά ψήνουμε για 40 λεπτά.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις