Συνδυάστε το παστίτσιο σας με μία σαλάτα και έχετε έτοιμο ένα πλήρες γεύμα

Αυτό το πανεύκολο παστίτσιο είναι light, ελαφρύ, με πολύ λιγότερες θερμίδες.

Δεν περιέχει ελαιόλαδο, δεν περιέχει μπεσαμέλ και γενικά δεν περιέχει τίποτα παχυντικό. Συνδυάστε το παστίτσιο σας με μία σαλάτα και έχετε έτοιμο ένα πλήρες γεύμα. Αυτό το παστίτσιο από τη food blogger mrssoupe, θα το έχετε ετοιμάσει σε 15 λεπτά!

Παστίτσιο της τεμπέλας

Υλικά

500 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας (χρησιμοποίησα κοραλάκια)
500 γρ. κιμά γαλοπούλας
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
αλάτι
μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
1 φλ. γάλα 2%
1 κονσέρβα ντοματάκια (400 γρ.)
1/2 φλ. τυρί ρικότα
3/4 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Ξεκινήστε βράζοντας σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Στο μεταξύ ξεκινήστε να βράζετε και τον κιμά. Ζεστάνετε λίγο νερό σε ένα μεγάλο τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί προσθέστε τον κιμά. Μόλις αρχίσει να αλλάζει χρώμα βγάλτε τον από το τηγάνι.
Ρίξτε στο τηγάνι τα κρεμμυδάκια και μαράνετέ τα για 4-5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο. Ρίξτε μέσα και πάλι τον κιμά και ρίξτε και αλάτι.
Ρίξτε το αλεύρι μαζί με το νερό του και ανακατέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε το γάλα, την ντομάτα και το τυρί ρικότα. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά ρίξτε μέσα στη σάλτσα τα ζυμαρικά σας.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίξτε όλο το φαγητό σε ένα ταψί και προσθέστε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα. Βάλτε στον φούρνο για 4-5 λεπτά. Σερβίρετε.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις