Οι κλασικοί βασιλικοί χουρμάδες μετατρέπονται σε καραμέλα σε μερικά μόλις λεπτά

Θεϊκά σοκολατάκια που σίγουρα θα σας ξετρελάνουν. Το πιο εύκολο, γρήγορο γλυκάκι χωρίς ζάχαρη με υπέροχη γέμιση καραμέλας.

Με μια απλή διεργασία και κίνηση οι κλασικοί βασιλικοί χουρμάδες μετατρέπονται σε καραμέλα σε μερικά μόλις λεπτά. Η συνταγή από τη food blogger mrssoupe.

Σοκολατάκια με γέμιση καραμέλα

Υλικά

για 15 περίπου σοκολατάκια
22 χουρμάδες
200 γρ. κουβερτούρα με στέβια

Εκτέλεση

Ξεκινήστε βάζοντας σε ένα μπολάκι με νερό βρύσης τους χουρμάδες σας. Αφήστε τους εκεί για 10 λεπτά.
Βγάλτε τους από το νερό και ξεφλουδίστε τους με τα χέρια κάτω από νερό στη βρύση. Ξεφλουδίζουν πανεύκολα. Βγάλτε και τα κουκούτσια και αφήστε τους στην άκρη.
Μόλις τελειώσετε με όλα σκουπίστε τα με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα νερά.
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βάλτε λίγο νερό σε ένα κατσαρολάκι και από πάνω σε μπολάκι που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες ρίξτε την κουβερτούρα. Περιμένετε να λιώσει.
Πάρτε περίπου ενάμιση χουρμά για κάθε σοκολατάκι. Kάντε τον ένα μπαλάκι, βουτήξτε τον μέσα στην κουβερτούρα και τοποθετήστε το σοκολατάκι σας σε ένα ταψάκι στο οποίο έχετε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
Βάλτε στο ψυγείο να κρυώσουν. Δεν θα πιστεύετε πως μόλις δαγκώσετε το σοκολατάκι θα δείτε καραμέλα στο εσωτερικό του. Ο χουρμάς μόλις μουλιάζει και βγαίνει η φλούδα του μετατρέπεται σε εξαιρετικά γλυκιά καραμέλα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις