Η πιο αφράτη και νόστιμη πίτα σε χρόνο μηδέν

Θέλετε μία πίτα για το κυριακάτικο τραπέζι σας, και όχι μόνο, αλλά χωρίς κόπο; Αυτή την τυρόπιτα θα τη λατρέψετε!

Μία συνταγή για εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, από τον σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη.

Σε 5 μόλις λεπτά θα είναι έτοιμη για τον φούρνο. Θα έχετε την πιο αφράτη και νόστιμη πίτα σε χρόνο μηδέν!

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά

2 αυγά, μεσαία
100 γρ. ηλιέλαιο
200 γρ. γάλα
220 γρ. αλεύρι Κούλα
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
170 γρ. φέτα
60 γρ. φέτα
σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα για 2′.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Τρίβουμε με τα χέρια μας τα 170 γρ. φέτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 30×25 εκ. με λαδόκολλα, τρίβουμε από επάνω τα 60 γρ. φέτα και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 για περίπου 40′.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις