Αυτή η καραμέλα γιαουρτιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές παρασκευές

Μία πολύ ιδιαίτερη και υγιεινή συνταγή, που απογειώνει το αγαπημένο μας banoffee.

Θα αγαπήσετε αυτή την καραμέλα γιαουρτιού, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές παρασκευές, εύκολα με 3 μόλις υλικά και σε 5 μόλις λεπτά!

Βanoffee με καραμέλα γιαουρτιού

Υλικά

250 γρ μπισκότα digestive
3 κ. σούπας φυτικό βούτυρο
2 κονσέρβες κρέμα καρύδας 800 γρ παγωμένες στο ψυγείο για 1 ώρα
Γιαούρτι καρύδας 200 γρ
Μέλι καστανιάς ή επιλογής σας, 100 γρ
κορν φλάουρ 2 κ. σούπας
εκχύλισμα βανίλιας 1 κ. γ. , κανέλα 1/3 κ. γ.
2-3 μπανάνες, φρούτα επιλογής σας

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα μπισκότα σε μούλτι. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στα τριμμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε σε ένα ταψάκι 20 εκ. Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά στους 180 C.

Σε κατσαρολάκι βάζουμε το γιαούρτι με το μέλι, την κανέλα και την βανίλια. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς για 1 ακόμη λεπτό. Αποσύρουμε από την φωτιά. Γεμίζουμε την τάρτα μας με την “καραμέλα”.

Προσθέτουμε τις μπανάνες σε φέτες.

Σε μπολ χτυπάμε το στέρεο μέρος της κρέμας καρύδας μέχρι να γίνει σαντιγί, για 2-3 λεπτά. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο μέλι ή άχνη.

Απλώνουμε πάνω από την καραμέλα την σαντιγί και στολίζουμε με κομμένα φρούτα και λίγο τριμμένο μπισκότο. Απολαμβάνουμε!

Η συνταγή από puremomentum

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις