Μία απίθανη συνταγή για λαχταριστά κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και λινγκουίνι

Ένα από τα πιο γνωστά μαμαδίστικα πιάτα, που οι περισσότεροι λατρεύουν είναι τα κοκκινιστά κεφτεδάκια και ιδιαίτερα όταν αυτά συνδυάζονται με ζυμαρικά.

Ψάξαμε και βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για λαχταριστά κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και λινγκουίνι. Είναι πολύ εύκολη και φτιάχνεται πολύ και με ελάχιστο κόπο.

Κοκκινιστά κεφτεδάκια με ζυμαρικά

Υλικά

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
2 κρεμμύδια ξερά
1 σκελίδα σκόρδο
½ κούπα μαϊντανό
Ψίχα από 2 φέτες ψωμί, μουσκεμένη σε νερό
300 γρ. ντομάτα τριμμένη
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
4 κόκκους μπαχάρι
1 κύβο λαχανικών
60 ml. ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
1 κ.γ. βασιλικό τριμμένο ή 4 φύλλα φρέσκο
500 γρ. ζυμαρικά λινγκουίνι

Εκτέλεση

Σε ένα μούλτι, ρίχνουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο και το κρεμμύδι και χτυπάμε.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα στο μπολ με τον κιμά, το αυγό, το ψωμί, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε για να ενωθούν καλά τα υλικά.
Παίρνουμε ένα πιάτο και πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τοοποθετώντας τα εκεί.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο (30 ml) και αφήνουμε να κάψει καλά.
Βάζουμε τα κεφτεδάκια να τηγανιστούν για 5 λεπτά σε κάθε πλευρά.
Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα με το κρεμμύδι και σοτάρουμε. Ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε καλά.
Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μπαχάρι, τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και τον κύβο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε 300 ml από το βρασμένο νερό των ζυμαριών.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια, ανακατεύουμε και αφήνουμε 5-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε

Πηγή: Sotiria Amor

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις