Συνταγή του ονείρου: Μπακλαβάς με κρέμα και καραμελωμένα μήλα
Δώσε λίγο βάση στο τύλιγμα του και θα δεις πόσο θα αγαπηθεί
Μία απίθανη συνταγή για τον αγαπημένο μας μπακλαβά, που θα φτιάξετε τον χειμώνα, αλλά και την περίοδο των γιορτών.
Εύκολος και εντυπωσιακός, οικονομικός και πολύ πολύ γευστικός! Η συνταγή από τη food blogger elenas food trips.
Μπακλαβάς με κρέμα και καραμελωμένα μήλα
Υλικά
Για τον μπακλαβά με κρέμα και μήλα:
Για το σιρόπι
250 γρ ζάχαρη
250 ml νερό
2 κ σ μέλι
3 ψεκασματα ροδόνερο προαιρετικά
3 μήλα
3 κ σ ζάχαρη
1 κ σ βούτυρο
Για την κρέμα
500 ml γάλα
200 γρ ζάχαρη
120 γρ σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ βούτυρο
150 γρ τυρί κρέμα
1 βανιλίνη
8 φύλλα κρούστας κομμένα σε τρεις λωρίδες ούτως ώστε να βγάλουν 24 στενόμακρα φύλλα
200 ml λιωμένο βούτυρο για το βουτύρωμα των φύλλων (εάν θέλεις μοίρασε το 100 γρ μαργαρίνη και 100 γρ φρέσκο βούτυρο)
Εκτέλεση
Ξεπαγωνεις τα φύλλα. Κάνεις το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 2´ και προσθέτεις το μέλι. Τρίβεις τα μήλα, τα τοποθετείς σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή θερμοκρασία, περιμένεις να φύγει η υγρασία και βάζεις ζάχαρη και βούτυρο, μέχρι να καραμελώσουν. Αφήνεις στην άκρη. Σε κατσαρολάκι βάζεις τα υλικά της κρέμας εκτός από τυρί, βούτυρο και βανιλίνη. Ανακατεύεις μέχρι να πήξει και να κάνει παχιές φουσκάλες. Τότε ρίχνεις το τυρί, το βούτυρο και τη βανιλίνη και ανακατεύεις καλά προσθέτοντας τέλος τα καραμελωμένα μήλα. Κόβεις τα φύλλα σε τρεις ισόποσες λωρίδες σχηματίζοντας 24 στενόμακρα φύλλα. Βουτυρώνεις την πρώτη λωρίδα και βάζεις τη δεύτερη, βουτυρώνοντας με τον ίδιο τρόπο. Βάζεις μια κουταλιά από την κρέμα στην κορυφή, διπλώνεις μια φορά να καλυφτεί και γυρίζεις τις άκρες κατά μήκος για να μην υπάρχουν διαρροές. Ξανά διπλώνεις άλλη μια φορά το σημείο που δίπλωσες και από το τέλος του φύλλου δημιουργείς λεπτές πτυχώσεις καλύπτοντας τη γέμιση. Συνεχίζεις με τα υπόλοιπα σχηματίζοντας συνολικά 12 μπακλαβαδάκια. Βουτυρώνεις ταρτιέρα, και τα βάζεις μέσα. Ραντιζεις με βούτυρο και ψήνεις στους 180 βαθμούς για 45’ Αφού ροδίσουν, αφαιρείς και βάζεις το κρύο σιρόπι. Περιμένεις να το απορροφήσει και απολαμβάνεις.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις