Συνταγή: Τρουφάκια με βασιλόπιτα που περίσσεψε – Μόνο με 3 υλικά
Θα αξιοποιήσετε τα περισσέματα της βασιλόπιτας χωρίς να την αφήσετε να μπαγιατέψει
Μία χρήσιμη συνταγή για να αξιοποιήσετε τη βασιλόπιτά που μπορεί να σας περίσσεψε, με δημιουργικό τρόπο.
Μία πολύ απλή συνταγή από τον σεφ Δημήτρης Μακρυνιώτης η οποία θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε τα περισσέματα της βασιλόπιτας σας χωρίς να την αφήσετε να μπαγιατέψει. Με 3 μόλις επιπλέον υλικά μπορείτε να φτιάξετε λαχταριστά τρουφάκια.
Τρουφάκια με βασιλόπιτα
Υλικά
700 γρ. βασιλόπιτα
250 γρ. κλασική κουβερτούρα
80 ml γάλα πλήρες
Προαιρετικά 50 ml ποτό της αρεσκείας σας
Για την επικάλυψη:
Τριμμένο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβουμε με τα χέρια τη βασιλόπιτα σε μικρά κομμάτια.
Στη συνέχεια, σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε το γάλα με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία γυαλιστερή γκανάζ.
Έπειτα, αδειάζουμε την γκανάζ μέσα στο μπολ με την τριμμένη βασιλόπιτα και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Αμέσως μετά, πλάθουμε μπαλάκια με το μίγμα μας, στο μέγεθος που επιθυμούμε.
Τέλος, τα ρολάρουμε μέσα στο τρίμμα ξηρών καρπών της αρεσκείας μας.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις