Να μην παραλείψετε είναι το να βάλετε την πορτοκαλόπιτά σας στο ψυγείο

Υπάρχει τρόπος να φτιάξετε την πιο τέλεια, ζουμερή και αφράτη πορτοκαλόπιτα ψυγείου και μάλιστα χωρίς σιρόπι και ζάχαρη.

Το πιο σημαντικό βήμα που πρέπει να προσέξετε και να μην παραλείψετε είναι το να βάλετε την πορτοκαλόπιτά σας στο ψυγείο. Γιατί; Διότι είναι πολύ πολύ πολύ πιο νόστιμη από το ψυγείο και θα καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ όταν τη δοκιμάσετε.

Τη συνταγή προτείνει η food blogger mrssoupe

Ζουμερή πορτοκαλόπιτα χωρίς ζάχαρη

Υλικά

1 ολόκληρο πορτοκάλι κομμένο στα 8
1/3 φλ. (80 ml) νερό από το βράσιμο του πορτοκαλιού
225 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
80 γρ. corn flour
2 κ.γ. baking powder
λίγο αλάτι
150 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης της επιλογής σας (όχι μέλι ή maple syrup)

Εκτέλεση

Ξεκινήστε βράζοντας για 30 λεπτά το πορτοκάλι σε νερό. Στραγγίστε το και κρατήστε 80 ml από το νερό στην άκρη. Αφήστε το πορτοκάλι σας να κρυώσει.
Ρίξτε το στο μούλτι μαζί με το νερό. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι αμυγδάλου με το corn flour, το baking powder, το αλάτι και το υποκατάστατο ζάχαρης. Ρίξτε μέσα τον πολτό πορτοκαλιού και ανακατέψτε καλά.
Μεταφέρετε σε ταψάκι. Το δικό μου είναι 20×20 εκ.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω για 35-40 λεπτά. Αφήστε το γλυκό σας να κρυώσει εντελώς πριν το βγάλετε από το ταψί και το βάλετε στο ψυγείο.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις