Ετοιμάζεται πανεύκολα, τρώγεται ακόμα πιο εύκολα

Αυτό το ζουμερό κέικ-μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη είναι απλά ένα όνειρο.

Ετοιμάζεται πανεύκολα, τρώγεται ακόμα πιο εύκολα και γρήγορα! Η συνταγή από τη food blogger mrssoupe.

Μηλόπιτα κέικ

Υλικά

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης (χρησιμοποίησα από monk fruit με 0 θερμίδες)
1 κ.γ. baking powder
1/8 κ.γ. αλάτι
40 γρ. ελαιόλαδο
240 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% σε θερμοκρασία δωματίου
60 ml. γάλα
3 μέτρια μήλα κομμένα σε κυβάκια
4 κ.σ. υποκατάστατο καστανής ζάχαρης (sukrin gold)
1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

Ξεκινήστε κόβοντας τα μήλα σε κυβάκια. Ανακατέψτε τα σε ένα μπολ με το υποκατάστατο καστανής ζάχαρης και την κανέλα και αφήστε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το υποκατάστατο ζάχαρης, το baking powder, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και το γάλα.
Έπειτα προσθέστε τα 2/3 των μήλων και ανακατέψτε. Μεταφέρετε σε ταψάκι.
Ρίξτε από πάνω τα υπόλοιπα μήλα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55-60 λεπτά σε χαμηλή σχάρα.
Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε το κέικ-μηλόπιτα να κρυώσει πριν το κόψετε.
Κόψτε το με απαλές κοφτές κινήσεις γιατί είναι ζουμερό και μαλακό και μπορεί να διαλυθεί.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις