Τα Πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς Καίτης
Το Πάσχα έχει τη μυρωδιά αυτής της συνταγής!
Συνταγή για παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια:
1 ¼ αλεύρι.
6 αυγά.
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο Ολλανδίας και Κέρκυρας μέχρι 300 γρ. και κάτι.
3 χαρτάκια βανίλια.
3 κουταλάκια κοφτά αμμωνία.
½ κιλό ζάχαρη.
1 ποτήρι του τσαγιού γάλα.
Εκτέλεση:
Λιώνω το βούτυρο στη λεκάνη μαζί με την ζάχαρη, ρίχνω τα αυγά ως έχουν και τα χτυπώ αρκετή ώρα. Προσθέτω την βανίλια το γάλα με την αμμωνία (γάλα – αμμωνία είναι μαζί στο ίδιο ποτήρι) μετά σιγά – σιγά το αλεύρι. Τα πλάθω καλά τα βάζω στο ταψί και τα περνάω με αυγό. Τα ψήνω 15 – 20 λεπτά σε 200ο . Καλό θα ήταν να φτιάχνω τη ζύμη το μεσημέρι και να την πλάθω το απόγευμα, γίνονται πιο αφράτα. Επίσης φτιάχνω τη ζύμη πιο χαλαρή ώστε να κολλάνε στα χέρια, γι΄ αυτό τα πλάθω βάζοντας στα χέρια λίγο βούτυρο.
Χρόνος προετοιμασίας 4 ώρες.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις