Εύκολο, νόστιμο ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας

Κέικ με κολοκύθα, αφού ήρθε και η εποχή της, με μπόλικα μπαχαρικά και καρύδια.

Συνδυασμοί που κλέβουν την παράσταση και σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις! Εύκολο, νόστιμο ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας.

Η συνταγή ανήκει στον food creator Πέτρο Μαουνατζή.

Κέικ κολοκύθας

Υλικά

6 Αυγά
300 γρ Κολοκύθα κίτρινη
300 γρ Ζάχαρη
300 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ Ηλιέλαιο
1 κγ Μπέικιν Πάουντερ
1 πορτοκάλι Φρέσκο χυμό λεμονιού
1 Ξύσμα πορτοκάλι
1 κγ Κανέλα
1/2 κγ Τζίντζερ
1/2 κγ Μοσχοκάρυδο
στην μύτη Γαρίφαλο (Σκόνη)
150 γρ Καρύδια
1 Βανίλια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνω πρώτα τα αυγά, το λάδι, το χυμό από πορτοκαλί , την ζάχαρη και ανακατεύω .

Στην συνέχεια κοσκινίζω το αλεύρι και το προσθέτω στο μείγμα μαζι με το μπέικιν και τα μπαχαρικά. Τέλος ρίχνω το καρύδι , την τριμμένη κολοκύθα και την βανίλια , ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Βάζω το μείγμα σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 170 στον αέρα. Σερβίρετε άψογα με γλάσο , ανακατέψτε ζάχαρη άχνη με χυμό από ένα λεμόνι.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις