Κανείς δεν θα καταλάβει ότι αυτό το κέικ σοκολάτας είναι χωρίς ζάχαρη. Ένα ζουμερό και υγιεινό κέικ με υγρή σοκολάτα και κομμάτια κουβερτούρας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Κέικ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
Υλικά

Για το κέικ

220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
70 γρ. κακάο
1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 πρέζα/ες αλάτι
180 γρ. μαλακό βούτυρο
3 1/2 κ.σ. Slim Fix υγρό γλυκαντικό με στέβια
4 μεγάλα αυγά
180 γρ. γάλα
1 κ.σ. ξύδι
2 κ.γ. υγρή βανίλια
50 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη

Για την φόρμα

30 γρ. βούτυρο μαλακό
30 γρ. κακάο

Για το γαρνίρισμα

100 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
1 κ.γ. ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Για το κέικ σοκολάτας με στέβια και κομματια σοκολάτας, πρώτα βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα 23 ή 25 εκατ.

Πασπαλίζουμε με το κακάο να ντυθεί η φόρμα.

Τινάζουμε το περιττό κακάο. Αφήνουμε την έτοιμη φόρμα στην άκρη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις.

Βάζουμε το ξύδι μέσα στο γάλα κι ανακατεύουμε.

Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά αλεύρι,κακάο,αλάτι και μαγειρική σόδα.

Μέσα στο αλεύρι προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο, τα αυγά, το SlimFix υγρό γλυκαντικό με στέβια, το γάλα και την βανίλια.

Με ένα σύρμα ανάδευσης ανακατεύουμε απαλά να βραχούν τα στερεά υλικά.

Με το σύρμα ανακατεύουμε το κέικ να ομογενοποιηθεί.

Τέλος, προσθέτουμε στο κέικ την ψιλοκομμένη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.

Αναδιπλώνουμε το μείγμα με μια σπάτουλα.

Αδειάζουμε το σοκολατένιο κέικ με στέβια στην έτοιμη φόρμα.

Χτυπάμε την φόρμα στον πάγκο εργασίας.

Τοποθετούμε την φόρμα με το κέικ στην κάτω σχάρα του φούρνου.

Ψήνουμε για 50’ μέχρι να φουσκώσει το σοκολατένιο κέικ χωρίς ζάχαρη, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να ψηθεί σωστά στην καρδιά του.

Αφήνουμε το κέικ να σταθεί για 10-15’.

Αναποδογυρίζουμε και ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει τελείως.

Για το γαρνίρισμα

Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.

Την λιώνουμε σε μπεν μαρι και προσθέτουμε το ηλιέλαιο.

Περιχύνουμε το κέικ σοκολάτας με στέβια.

Μυστικά επιτυχίας

Το γάλα με το ξύδι θα κάνουν αφράτο το κέικ με στέβια.

Προθερμάνετε σωστά τον φούρνο για να φουσκώσει σωστά το κέικ.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις