Μία ιδανική επιλογή για το γιορτινό τραπέζι

Τι είναι αυτό που κάνει ένα τραπέζι γιορτινό; Είναι οι συνταγές, τα φαγητά και το γιορτινό μενού.

Η μανιταρόσουπα είναι μια εξαιρετική επιλογή και ένα εκλεκτό πρώτο πιάτο για το γιορτινό τραπέζι.

Συνταγή για μανιταρόσουπα

Υλικά

90 γραμμάρια βούτυρο
2 μέτρια κρεμμύδια, χοντροκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
500 γραμμάρια μανιτάρια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
1 λίτρο ζεστό ζωμό κοτόπουλου
1 φύλλο δάφνης
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 μικρή χούφτα μαϊντανό, χοντροκομμένο, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αρχικά, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να ροδίσουν, περίπου 8-10 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για άλλα 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Ρίχνουμε μέσα τον ζωμό κοτόπουλου, αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση, προσθέτουμε τη δάφνη και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά.

Αφαιρούμε και πετάμε το φύλλο δάφνης, στη συνέχεια αφαιρούμε το μείγμα των μανιταριών από τη φωτιά και χτυπάμε με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Ζεσταίνουμε απαλά τη σούπα και ανακατεύουμε, ενώ στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω τον μαϊντανό, αν θέλουμε, και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις