Θέλει απλά και λίγα υλικά, φτιάχνεται σε πολύ λίγο χρόνο και δεν απαιτεί σχεδόν καμία ικανότητα στην ζαχαροπλαστική

Της Αλίκης Τάμπου

To banoffee είναι ένα κλασσικό αγγλικό επιδόρπιο που το όνομα του το έχει πάρει από τα δύο βασικά του συστατικά, την μπανάνα και την καραμέλα (toffee).

Η εκδοχή που παραθέτουμε θέλει απλά και λίγα υλικά, φτιάχνεται σε πολύ λίγο χρόνο και δεν απαιτεί
σχεδόν καμία ικανότητα στην ζαχαροπλαστική.

Υλικά

– 1 πακέτο μπισκότα petitbeurre της αρεσκείας σας
– λίγο γάλα
– 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο
– 4 μπανάνες μέτρια ωριμασμένες
– 4 μπανάνες μέτρια ώριμες
– κουτάκι φυτική κρέμα ψυγείου
– ½ κ.γ. Nescafé
– Ελάχιστη τριμμένη σοκολάτα για διακόσμηση

Εκτέλεση

Βρέχουμε τα μπισκότα στο γάλα γρήγορα να μην μαλακώσουν πολύ και σπάνε και τα στρώνουμε σε γυάλινο ορθογώνιο πυρέξ σε 2 στρώσεις. Κόβουμε την μπανάνα όχι σε ροδέλες αλλά κατά μήκος της σε λωρίδες και την τοποθετούμε πάνω από την στρώση με τα μπισκότα. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο εύκολο να στρώσουμε την επόμενη στρώση μας που είναι η καραμέλα.

Ανακατεύουμε ελαφρώς την καραμέλα για να γίνει ομοιόμορφη χωρίς σβόλους και την απλώνουμε. Αν η φυτική κρέμα έχει ζάχαρη προσθέτω μόνο το Nescafé και χτυπάω σε σαντιγί. Αν δεν έχει προσθέτω 2 γενναίες κ.σ. ζάχαρη άχνη με τοNescafé. Στρώνω πάνω από την καραμέλα με κορνέ ή κάνω σχέδια με το πιρούνι.

Τέλος διακοσμώ με την τριμμένη σοκολάτα. Παγώνω για 1 ώρα τουλάχιστον πριν το σερβίρω. Μπορείτε επίσης να το φτιάξετε σε ποτήρια ή σε φόρμα κέικ επαναλαμβάνοντας όλες τις παραπάνω στρώσεις πάνω από μία φορά ή επιλεκτικά όποια σας αρέσει πχ μόνο την καραμέλα μπανάνα ή βάζοντας και μία στρώση πάλι μπισκότο μετά την καραμέλα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις