Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο και ζουμερό κοντοσούβλι

Του Θράσου Δεκάριστου

Συνταγή για κοντοσούβλι – Για να φτιάξουμε το κοντοσούβλι: 

*Αγοράζουμε 2 κιλά χοιρινό κρέας (λαιμό και πανσέτα)
*Λέμε στον χασάπη μας ή το κόβουμε μόνοι μας σε μικρά κομμάτια διαμέτρου από 8 έως 10 ποντους 
*Παίρνουμε ένα μπολάκι και βάζουμε μέσα τα εξής μπαχάρια:
Αλάτι, πιπέρι, καπνιστή και καυτερή πάπρικα, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμύδι, θυμάρι, λίγο κύμινο και λίγο σουμακ. Τα ανακατεύουμε για να αναμιχθούν
*Σε ένα ταψί μικρό στρώνουμε μια σειρά από τα κομμάτια του κρέατος, Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας. Άλλη μια στρώσει ξανά τα μπαχαρικά μας. Επαναλαμβάνουμε για όλο το κρέας.

Αφού τελειώσουμε αυτήν διαδικασία ρίχνουμε από πάνω ένα φλιτζάνι του καφέ σπορέλαιο και δυο κουταλιές της σούπας βάλσαμικο ξύδι με μέλι.

Όπως είναι τα ανακατεύουμε να αναμιχθούν όλα τα υλικά. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε από το βράδυ στο ψυγείο. Την άλλη ημέρα 3 ώρες πριν ψήσουμε βγάζουμετο κρέας από το ψυγείο και περνάμε το κοντοσούβλι μας στην σούβλα με την διάταξη ενός μέρος λαιμού ενός πανσέτας και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να γεμίσουμε την σούβλα μας. Βάζετε σε κάρβουνο ή σε ψησταριά με γκάζι και σε δυο ώρες ανάλογα και την φωτιά σας ο μεζές σας είναι έτοιμος. Μια ωραία ιδέα που σας προτείνων είναι να κόψετε το κοντοσούβλι σε μικρά κομμάτια και να φτιάξετε τυλιχτά, προσθέτοντας ντοματούλα, κρεμμυδάκι με μαϊντανό, τζατζικάκι και πατατούλες. Για τους πολύ μερακλήδες ταιριάζει πολύ ωραία και η μουστάρδα.

Καλή σας όρεξη!

Βρείτε περισσότερες παραδοσιακές συνταγές εδώ.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις