Το μιλφέιγ της Χάρις
Η μυστική συνταγή της Χάρις για αφράτο και δροσερό μιλφέιγ
Η συνταγή της Χάρις για δροσερό και πολύ γευστικό μιλφέιγ. Ενα πανεύκολο γλυκό, ιδανικό για τις καλοκαιρινές ημέρες.
Υλικά
3 πακέτα σφολιατάκια από το super market (ιταλικά φυλλαράκια που έχουν επάνω
σχισμές)
1 φακελάκι σαντιγί garni
1 λίτρο γάλα
7 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ γεμάτες
1 φλιτζάνι και 3 κουταλιές σούπας ζάχαρι
1 βούτυρο super fresco 250 γρ. ή βιτάμ soft
1 αυγό
3 βανίλιες
(Προαιρετικά αμύγδαλα καφουρδισμένα )
κρέμα κρύα
1 βούτυρο super fresco
1 αυγό
1 φλυτσάνα ζάχαρι
κρέμα ζεστή
1 λίτρο γάλα (έχω αφαιρέσει 1 φλυτσάνα για την σαντιγύ)
7 κουταλιές κορν φλαουρ (το διαλύω σε λίγο γάλα)
3 κουταλιές ζάχαρι
3 βανίλιες
Σαντιγύ
Κτυπάω την garnί ( να γίνει πολύ αφράτη) με το γάλα που έχω φυλάξει και την
κρατάω στο ψυγείο.
Εκτέλεση
Ετοιμάζω την κρύα κρέμα. Κτυπάω το βούτυρο με την ζάχαρι μέχρι να αφρατέψει
και μετά ρίχνω το αυγό. Κτυπάω πάλι αρκετά
Ετοιμάζω την ζεστή κρέμα. Με λίγο γάλα (περίπου μιά φλυτζάνα διαλύω το κορν
φλαουρ. Το υπόλοιπο με τη ζάχαρι το βάζω στη φωτιά να ζεσταθεί. Ρίχνω και το
κορν φλαουρ και φτιάχνω μιά κρέμα παχύρευστη.
Μετά ρίχνω σιγά σιγά την ζεστή κρέμα στην κρύα και ανακατεύω να
ενσωματωθούν καλά.
Στρώνω μιά στρώση σφολιατάκια στο ταπερ 25Χ25 εκ. Στη συνέχεια στρώνω την
περισσότερη ποσότητα κρέμας. Μετά βάζω δεύτερη στρώση σφολιατάκια και την
υπόλοιπη κρέμα.
Από πάνω ρίχνω την σαντιγύ και την στρώνω. Τρίβω τα σφολιατάκια που έμειναν
και λίγο αμύγδαλο καφουρδισμένο.
Εάν βάλω αμύγδαλα τα ανακατεύω με την κρέμα και ρίχνω και λίγο στο τελείωμα
με τα τριμένα σφολιατάκια.
Βάζω το τάπερ στην κατάψυξη για ένα βράδυ. Όταν θέλω να σερβίρω το έχω
βγάλει από την κατάψυξη και το αφήνω στη συντήρηση.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις