Τοπ καλοκαιρινή συνταγή: Γεμιστή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, με 4 υλικά
Μία πανεύκολη συνταγή για γεμιστή κολοκυθόπιτα που σίγουρα θα σας ξετρελάνει τους καλοκαιρινούς μήνες
Η κολοκυθόπιτα είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα καλοκαιρινά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Εύκολη και λαχταριστή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.
Σας δίνουμε μια πανεύκολη συνταγή για γεμιστή κολοκυθόπιτα που σίγουρα θα σας ξετρελάνει αν τη φτιάξετε τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ακόμη, δεν θα χρειαστείς φύλλο, κάτι που καθιστά την κολοκυθόπιτα αυτή ακόμη πιο ελαφριά και απολαυστική.
Η συνταγή είναι ανήκει στη food blogger Emily Vagia.
Γεμιστή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά
4-5 κολοκυθάκια τριμμένα
1 αυγό
100 γρ. αλεύρι βρώμης
80 ml νερό από τα κολοκυθάκια
αλάτι
μαύρο πιπέρι
για τη γέμιση
φέτα ή φυτική φέτα σε φέτες ή τριμμένη
κόκκινη πιπεριά
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τρίβοντας τα κολοκυθάκια. Τα βάζουμε σε μια πετσέτα να απορροφήσει τα ζουμιά και μετά τα βάζουμε μέσα σε ένα μπολ και κρατάμε το νερό από τα κολοκύθια.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αυγό, το αλεύρι βρώμης και το νερό από τα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε καλά βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε στρογγυλό ταψάκι απλώνουμε το μισό μείγμα κολοκυθιού, βάζουμε από πάνω τη γέμιση της κολοκυθόπιτας, δηλαδή τη φέτα και την κόκκινη πιπεριά και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις