Μια νόστιμη και κυρίως εύκολη συνταγή για την Τσικνοπέμπτη

Η Τσικνοπέμπτη, ένα ξεχωριστό έθιμο και μια μέρα που αγαπούν οι καλοφαγάδες και οι λάτρεις του κρέατος πλησιάζει. Για όσους επιλέξουν να μην βγουν και να τσικνίσουν στο σπίτι, το ColorCook by Ioanna, αγαπημένος χώρος για delivery και takeaway σπιτικού φαγητού στα βόρεια προάστια, προτείνει μια νόστιμη και κυρίως εύκολη συνταγή.

Τσικνισμένα μπριζολάκια

Υλικά:

  • 1 κιλό μπριζολάκια χοιρινά κομμένα πάχους 2cm
  • 4 κ.σ. κέτσαπ
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 100 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 20 γρ. γλυκάνισο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε τα μπριζολάκια σε μεγάλο σκεύος και αλατοπιπερώνουμε. Σε μπολ αναμιγνύουμε την κέτσαπ, το μέλι και τον γλυκάνισο. Προσθέτουμε το κρασί και τον χυμό και ανακατεύουμε.

Με αυτό το μείγμα αλείφουμε τα μπριζολάκια μας και τα κρατάμε στο ψυγείο για περίπου 1,5 ώρα. Ψήνουμε αρχικά στο τηγάνι για να πάρουν ωραίο χρώμα και στη συνέχεια στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 190.

Σερβίρουμε με τραγανές πατάτες φούρνου, πίτες και σαλάτα πράσινη.

Και εάν δεν θέλετε να μπείτε στη διαδικασία να ετοιμάσετε κάτι εσείς, δεν έχετε παρά να κάνετε εγκαίρως την παραγγελία σας από την ColorCook. Ένα νόστιμο μενού, ειδικά διαμορφωμένο για την ημέρα, με μπριζολάκια, κεμπάπ και πολλές άλλες επιλογές, σας περιμένει να το ανακαλύψετε.

ColorCook by Ioanna

Διεύθυνση: Λάμπρου Κατσώνη 1, Αγία Παρασκευή

Τηλέφωνο : 693 6060688

Λειτουργεί Δευτέρα- Παρασκευή με delivery 12.00-15.00 και takeaway 12.00-17.00 και Σάββατο με ειδικές παραγγελίες.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις