Vegan pankaces με γάλα καρύδας, φρούτα του πάθους και επικάλυψη μπανάνας
Aυτά τα vegan pancakes με γάλα καρύδας, φρούτα του πάθους και επικάλυψη μπανάνας δεν θα μπορούσαν να είναι πιο απλά.
Vegan pankaces με γάλα καρύδας, φρούτα του πάθους και επικάλυψη μπανάνας: Υλικά
- 150 γρ αλεύρι μαλακό
- 2 κσ μπέικιν πάουντερ
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 400ml κονσέρβα γάλα καρύδας
- φυτικό λάδι, για το τηγάνισμα
- 1-2 μπανάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
- 2 φρούτα του πάθους, σάρκα
Πώς να φτιάξεις λαχταριστά vegan pancakes
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και ανακατεύουμε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας σε ένα μπολ, χτυπάμε με το σύρμα για να αναμιχθεί τυχόν λίπος που έχει χωριστεί και στη συνέχεια μετράμε 300 ml σε μια κανάτα. Ανακατεύουμε αργά το γάλα στο μείγμα του αλευριού για να γίνει μια λεία ζύμη ή τα χτυπάμε όλα στο μπλέντερ.
- Ζεσταίνουμε ένα ρηχό τηγάνι ή ένα επίπεδο ταψί και το αλείφουμε με λάδι. Χρησιμοποιούμε 2 κουταλιές της σούπας κουρκούτι για να φτιάξουμε κάθε τηγανίτα, τηγανίζοντας δύο τη φορά. Σπρώχνουμε 4-5 κομμάτια μπανάνας σε κάθε τηγανίτα και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν να σκάνε φυσαλίδες στην επιφάνεια και οι άκρες να φαίνονται στεγνές. Θα είναι λίγο πιο ευαίσθητες από τις τηγανίτες με βάση τα αυγά, γι’ αυτό αναποδογυρίζουμε προσεκτικά και ψήνουμε τις άλλες πλευρές για 1 λεπτό.
- Στο μεταξύ, σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο γάλα καρύδας και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει το μείγμα στην υφή μιας κρέμας. Το χρησιμοποιούμε ως σάλτσα για τις τηγανίτες και απλώνουμε με κουτάλι μερικούς από τους σπόρους των φρούτων του πάθους.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις