Με ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις στους χώρους παραγωγής και απολαυστικές γευσιγνωσίες, τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» επιστρέφουν, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να μυηθεί στον κόσμο του ζύθου!

Η ημέρα που περίμεναν όλοι οι λάτρεις της ποιοτικής μπύρας και του καλού φαγητού, έφτασε.

Το μεγαλύτερο event της χρονιάς, τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» για φίλους της καλής μπύρας είναι γεγονός για άλλη μια χρονιά.

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, θα ανοίξει τις πόρτες του ζυθοποιείου της το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024, από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Οι επισκέπτες από την Αθήνα, μπορούν να βρεθούν στο ζυθοποιείο της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στην Ριτσώνα Ευβοίας, σε λιγότερο από 1 ώρα. Και εκτός από τις αγαπημένες τους μπύρες μπορούν να απολαύσουν  και εκλεκτά εδέσματα από BBQ & Hot dog stations καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Σημειώνεται, ότι η πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» ξεκίνησε το 2018 με μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του κοινού, καθώς πρόκειται για μία δράση που επιτρέπει στους καταναλωτές να γνωρίσουν τη διαδικασία παραγωγής, τα είδη και τον κόσμο της μπύρας στην Ελλάδα.

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, υποστηρίζοντας ενεργά και σταθερά την εν λόγω πρωτοβουλία, ανοίγει τις πόρτες του ζυθοποιείου της στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Εκεί, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής, να συμμετάσχουν σε γευσιγνωσίες και να απολαύσουν μπύρες με ή  χωρίς αλκοόλ.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ξενάγησης

Συγκεκριμένα, οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι ακόλουθες:

  • Ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις παραγωγής μπύρας

Περιεχόμενο δράσης: Βασική ενημέρωση για τα στάδια παραγωγής ζύθου εντός του χώρου παραγωγής, σε ομάδες των 25 ατόμων.

Διάρκεια ξενάγησης: Περίπου 30 λεπτά

Ώρες ξεναγήσεων: 11.30 / 12.30 / 13.30 / 15.00 / 16.00

  • Sessions γευσιγνωσίας

Περιεχόμενο δράσης: Παρουσίαση σχετικά με τις βασικές κατηγορίες της μπύρας και τις βασικές αρχές της γευσιγνωσίας της σε συνδυασμό με γευστική δοκιμή προϊόντων της εταιρείας, σε ομάδες των 8 ατόμων.

Διάρκεια γευσιγνωσίας: Περίπου 45 λεπτά

Ώρες γευσιγνωσίας: 11.30 / 13.00 / 14.30 / 16.00

  • Γευστικές δοκιμές των προϊόντων της εταιρείας, με συνοδεία εδεσμάτων από BBQ & Hot dog stations καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης
  • DJ set & Live Band

Επισημαίνεται, ότι για τη συμμετοχή στις ξεναγήσεις και τα sessions γευσιγνωσίας απαιτείται προκράτηση και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, λόγω των περιορισμένων διαθέσιμων θέσεων ανά ομάδα.

Επομένως όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν από τις 10 το πρωί  έως τις 5 το απόγευμα έως και την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου για κρατήσεις θέσεων, στα παρακάτω στοιχεία: Ελισάβετ Λιάπη, τηλ. 2107249000 (274) και 6936740913.

Σημειώνεται, ότι η κατανάλωση μπύρας, καθώς και η συμμετοχή στις ξεναγήσεις και στα sessions γευσιγνωσίας αφορά σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών, γι’ αυτό και έχει προβλεφθεί χώρος δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι πάντα πρέπει να απολαμβάνουμε την αγαπημένη μας μπύρα με μέτρο και υπευθυνότητα!

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις