Η συνταγή του σεφ Γαβριήλ Νικολαϊδη

Λαχταριστό γλυκό, χωρίς προσθήκη ζάχαρης , ιδανικό για όσους θέλουν να προσέξουν τη διατροφή τους μετά τις γιορτές αλλά και κατάλληλο για vegan.

Η συνταγή του σεφ Γαβριήλ Νικολαϊδη από τη σελίδα coolartisan.gr.

Vegan κορμός σοκολάτας

Υλικά

500 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
200 γρ. φουντούκια
3 κ.σ. έλαιο καρύδας
4 κ.σ. σκόνη κακάο, ακατέργαστο
3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε βάζοντας τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ. Χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι να θρυματιστούν τα φουντούκια.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά, εκτός από τη ζάχαρη.
Χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία, μαλακή ζύμη.
Πλάθουμε τον κορμό σοκολάτας με το μείγμα χρησιμοποιώντας τα χέρια μας.
Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις