Απαραίτητο σε κάθε ισορροπημένη διατροφή

Πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για την υγεία και την ευεξία μας το αβοκάντο θεωρείται ως υπερτροφή. 

Εξαιρετική πηγή διάφορων βιταμινών, όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε, η βιταμίνη Κ και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως το φυλλικό οξύ (Β9), η νιασίνη (Β3), το παντοθενικό οξύ (Β5) και η πυριδοξίνη (Β6). Παράλληλα περιέχει μια σειρά από βασικά μέταλλα όπως κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, χαλκό, σίδηρο, ψευδάργυρο, φώσφορο και ασβέστιο.

Είναι απαραίτητο σε κάθε ισορροπημένη διατροφή. Από την προαγωγή της υγείας της καρδιάς μέχρι τη βελτίωση της επιδερμίδας. Πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία είναι γνωστό ότι μειώνουν τα επίπεδα κακής χοληστερόλης (LDL) και αυξάνουν τα επίπεδα καλής χοληστερόλης (HDL). Επιπλέον, τα αβοκάντο είναι επίσης γεμάτα με κάλιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση του κινδύνου υπέρτασης.

Παράλληλα μπορεί να είναι ευεργετικό στη διαχείριση του βάρους όταν καταναλώνεται με μέτρο. Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες αφενός μας κάνει να αισθανόμαστε χορτάτοι για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα και μειώνει την επιθυμία για όρεξη ενώ βοηθά και στην καλή πεπτική υγεία. Επίσης, επιβραδύνει την πέψη και την απορρόφηση της γλυκόζης, διατηρώντας σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αποτρέποντας τις ξαφνικές αιχμές που μπορεί να οδηγήσουν σε υπερκατανάλωση τροφής. Τέλος τα αβοκάντο περιέχουν λουτεΐνη και ζεαξανθίνη – δύο ισχυρά αντιοξειδωτικά που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των ματιών.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις