Ποια ξεχωρίζει το Taste Atlas

Στη λίστα του Taste Atlas με τα 50 καλύτερα πρόβια τυριά στον κόσμο ξεχωρίζουν 17 ελληνικά, με τη γραβιέρα Κρήτης να κατακτά μάλιστα τη δεύτερη θέση, πίσω από το Serra da Estrela της Πορτογαλίας.

Στην 6η βρίσκεται η κεφαλογραβιέρα, στην 9η το καλαθάκι Λήμνου και στη 10η η σφέλα, στην 11η η γραβιέρα Αγράφων, στην 14η το κεφαλοτύρι, στην 18η το γαλοτύρι, στην 19η το λαδοτύρι Μυτιλήνης και στην 20η το κρασοτύρι.

Η ιδιαίτερα δημοφιλής στο εξωτερικό φέτα ακολουθεί στην 22η θέση και έπονται στην 23η η μυζήθρα, στην 25η το μανούρι, στην 26η η κοπανιστή, στην 27η η ξυνομυζήθρα Κρήτης, στην 35η η φορμαέλα Αράχωβας Παρνασσού, στην 44η το ανθόγαλο και στην 50η θέση το Τυρομαλάμα Κρήτης.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις