Ποιες ξεχωρίζει το περιοδικό Food & Wine

Τις αεροπορικές εταιρείες που προσφέρουν τα καλύτερα γεύμα εν πτήσει, ξεχωρίζει το περιοδικό Food & Wine, επιβραβεύοντας τις μέσω των Global Tastemaker Awards.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Emirates η οποία ανεβαίνει από τη δεύτερη θέση , που είχε κατακτήσει πέρυσι. Η Emirates συνδυάζει τη γαστρονομική καινοτομία με τις παραδοσιακές γεύσεις. Φέτος, η δέσμευση της αεροπορικής εταιρείας στην παγκόσμια κουζίνα είναι εμφανής, προσφέροντας τα πάντα, από πλούσια vegan πιάτα όπως το μπιργιάνι (πιάτο με ρύζι της ινδικής κουζίνας) με jackfruit (φρούτο με γεύση ψητού κρέατος), μέχρι κλασικά comfort foods. Είτε πρόκειται για ένα γεύμα που σερβίρεται σε πορσελάνες Royal Doulton στην business class είτε για ένα απολαυστικό paneer makhani (ινδικό πιάτο με τυρί σε κόκκινη σάλτσα, με ξηρούς καρπούς) στην οικονομική θέση, η Emirates εξασφαλίζει ποιότητα και ποικιλία σε κάθε επίπεδο.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Turkish Airlines. Η εποχικότητα και η φρεσκάδα χαρακτηρίζουν την εμπειρία του φαγητού εν πτήσει. Επιλεγμένες πτήσεις διαθέτουν την πολυτέλεια των ιπτάμενων σεφ που ετοιμάζουν γεύματα παγκόσμιας κλάσης πάνω από τα σύννεφα. Το μενού περιλαμβάνει τουρκικά ορεκτικά και λιχουδιές στα κάρβουνα, όπως το Άδανα κεμπάπ, ενώ η οικονομική θέση δεν μένει παραπονεμένη, χάρη στα γκουρμέ ζεστά σάντουιτς με μοναδικές γεύσεις όπως το Girit ezme (η τουρκική εκδοχή της τυροσαλάτας).

Η Singapore Airlines κατακτά την τρίτη θέση. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πίεση της καμπίνας του αεροπλάνου μπορεί να αλλάξει τις γευστικές αντιλήψεις, η γαστρονομική ομάδα της αεροπορικής εταιρείας δοκιμάζει σχολαστικά και προσαρμόζει τις δημιουργίες των σεφ της σε ένα προσομοιωμένο περιβάλλον υπό πίεση. Αυτή η προσοχή στη λεπτομέρεια διασφαλίζει ότι κάθε γεύση είναι προσαρμοσμένη ώστε να απολαμβάνεται από τους επιβάτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εν πτήσει. Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει την υπηρεσία «Book the Cook», όπου όσοι έχουν κλείσει premium καμπίνες σε επιλεγμένες πτήσεις μπορούν να παραγγείλουν εκ των προτέρων πιάτα που δεν είναι διαθέσιμα στο αεροσκάφος.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Cathay Pacific. Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας του Χονγκ Κονγκ δίνει έμφαση στην ευεξία και τη βιώσιμη πολυτέλεια, από την μπύρα Betsy, μια pale ale που παρασκευάζεται ειδικά για μεγάλα υψόμετρα, μέχρι το βιώσιμο χαβιάρι που σερβίρεται σε κομψά φιλντισένια κουτάλια στην πρώτη θέση.

Τέλος, παρόλο που έχασε την πρώτη θέση φέτος, η Qatar Airways κλείνει την κορυφαία πεντάδα καθώς εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές. Ένας από τους βασικότερους λόγους είναι ότι μπορείτε να γευματίζετε όταν εσείς το επιθυμείτε, χάρη στο à la carte μενού της εταιρείας στην πρώτη και τη business θέση, που προσφέρει ποικιλία επιλογών ακόμη και για χορτοφάγους.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις