Το Συνέδριο για ακόμη μία χρονιά γίνεται υπό τη σκέπη του Συνδέσμου Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος

Περισσότερες από 30 μικροζυθοποιίες από Ελλάδα, Τουρκία, Ρουμανία, Αλβανία και άλλες χώρες θα συμμετάσχουν στο Διεθνές Συνέδριο Ζυθοποίησης που διεξάγεται το τριήμερο 13-15 Δεκεμβρίου στη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή.

Για πέμπτη χρονιά διοργανώνεται το Independent Craft Brewers Roundtable (ICBR) με συμμετοχές από ζυθοποιούς και διεθνώς διακεκριμένους ομιλητές από Ελλάδα και εξωτερικό. Το Συνέδριο για ακόμη μία χρονιά γίνεται υπό τη σκέπη του Συνδέσμου Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος (ΣΜΑΖΕ).

Βασικός σκοπός του ICBR είναι η υπεράσπιση και εξέλιξη των συμφερόντων των ανεξάρτητων ζυθοποιών έναντι στις πολυεθνικές, που ενδεχομένως κυριαρχούν στην εκάστοτε αγορά, και πάνω απ’ όλα η δημιουργία εξαιρετικής μπύρας, παρέχοντας στους ίδιους τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ουσιαστικές ανταλλαγές απόψεων τόσο με ομολόγους τους από Ελλάδα και εξωτερικό όσο και με εκπροσώπους από μεγάλους προμηθευτές του κλάδου.

Η Κομοτηνή αποτέλεσε την ιδανική επιλογή ως τοποθεσία του σεμιναρίου, καθώς βρίσκεται στο κέντρο των Βαλκανίων. Επιπλέον, η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης με τις πλέον ανεπτυγμένες τεχνολογικά εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και την συνεργασία της με Διεθνή Ερευνητικά Κέντρα και Ινστιτούτα της Ελλάδας και του εξωτερικού παρέχει όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή αντίστοιχων διεθνών εκπαιδευτικών σεμιναρίων.

Ο Σύνδεσμος Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος ιδρύθηκε το 2003 από επτά μέλη και, ήδη από την ίδρυσή του, διεκδίκησε και πέτυχε σε φορολογικά, περιβαλλοντικά και κλαδικά θέματα. Σήμερα τα μέλη του φτάνουν τα 38, στα οποία αναμένεται να προστεθούν σύντομα και άλλες μικρές ανεξάρτητες ελληνικές ζυθοποιίες.

Βασικός σκοπός του ΣΜΑΖΕ είναι η εκπροσώπηση του κλάδου της ανεξάρτητης μικροζυθοποιίας, η υπεράσπιση και προώθηση των συμφερόντων των μικροζυθοποιών, καθώς και η δημιουργία εξαιρετικής ελληνικής μπύρας. Επιπρόσθετα, το Σωματείο του ΣΜΑΖΕ διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια με στόχο την βελτίωση του τελικού προϊόντος και των συνθηκών παραγωγής του και παρέχει στα μέλη του τεχνικές γνώσεις και υποστήριξη καθώς και χημικές αναλύσεις και υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις