Doors στο λιμάνι της Ίου: Ελληνικό brunch κάτω από τα αλμυρίκια και κλασικά cocktails
Με ορόσημο το ελληνικό πρωινό, φέτος διευρύνει τις ώρες που το προσφέρει, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκείνους που δεν θέλουν να σηκωθούν νωρίς στις διακοπές, να απολαύσουν κλασικές αγαπημένες γεύσεις με τοπικά προϊόντα μέχρι αργά
Άνοιξε τις πόρτες του το 2021 και από την πρώτη του μέρα, το Doors αποτελεί γνήσιο πρεσβευτή των αυθεντικών ξέγνοιαστων διακοπών, αυτές άλλωστε συνιστούν και έμπνευση της δημιουργίας του.
Για την ομάδα του λοιπόν ξέγνοιαστες διακοπές σ’ ένα από τα ωραιότερα νησιά του Αιγαίου, την Ίο, σημαίνει γευστικό απλό, καλοκαιρινό, ελληνικό φαγητό, ωραίες μουσικές, βουτιές από το πρωί μέχρι το χρυσαφένιο ηλιοβασίλεμα και μετά cocktails και χορός με το μαγιό.
Έτσι, με ορόσημο το ελληνικό πρωινό, φέτος διευρύνει τις ώρες που το προσφέρει, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκείνους που δε θέλουν να σηκωθούν νωρίς στις διακοπές, να απολαύσουν κλασικές αγαπημένες γεύσεις με τοπικά προϊόντα μέχρι αργά.
Το αυγό φυσικά έχει την τιμητική του καθώς θα το συναντήσεις σε πολλές και διαφορετικές επιλογές και συνδυασμούς. Ξεκινώντας με τηγανιτά αυγά, με κιμά, με λουκάνικό Καρδίτσας, απάκι Κρήτης και φυσικά τα κλασσικά που σου έφτιαχνε η γιαγιά, με λαχταριστές τηγανιτές πατάτες που τις βούταγες στον μελάτο κρόκο και ενίοτε έβαζες και φετούλα από πάνω, αλλά φυσικά και ομελέτες είτε με καβουρμά Θράκης, είτε με φέτα και ελιά.
Παντρεύοντας δε, τη λογική του πρωινού με το brunch δημιουργεί το δικό του γεμάτο burger. Εδώ θα το βρεις στην ελληνική εκδοχή του με τον καβουρμά Θράκης να τον αγκαλιάζει η λιωμένη γραβιέρα Ίου και το τηγανιτό αυγό από πάνω «να καμαρώνει».
Φυσικά από το μενού δε θα μπορούσαν να λείπουν τα αγαπημένα κεφτεδάκια αλλά και οι λιχουδιές. Κλασικές, τραγανές, τηγανίτες με μέλι, αλλά και ο παραδοσιακός αφράτος λουκουμάς με ζάχαρη σε περίπτωση που σε πιάσει λιγουρίτσα στην παραλία.
Το Brunch δίνει τη σκυτάλη στο βραδινό που μπορείς να συνεχίσεις να απολαμβάνεις ελληνικές γεύσεις στα τραπεζάκια στην άμμο, ενώ οι μουσικές του Doors, από τον μάεστρο του είδους, και δημιουργό του Doors, Χρήστο Ευκρατίδη (πρώην ιδιοκτήτη του Noel & του Drunk Sinatra), σίγουρα θα σε κάνουν να μείνεις με το αλάτι και με μια μαργαρίτα ανά χείρας ως αργά.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις