Δύο ελληνικές συνταγές με αυγά στο top-5 των καλύτερων του κόσμου
Ποιες ξεχωρίζει το Taste Atlas
Το κρητικό πιάτο, στάκα με αυγά καθώς και η στραπατσάδα, συγκαταλέγονται στις 5 κορυφαίες συνταγές με αυγά στη λίστα του Taste Atlas.
Με βαθμολογία 4,4 η στάκα με αυγά καταλαμβάνει την τρίτη θέση. «Είναι ένα απλό κρητικό πιάτο που αποτελείται από αυγά ποσέ ή τηγανητά και τοπική στακά (ένα είδος βουτυρένιας κρέμας αναμεμειγμένης με αλεύρι). Ο συνδυασμός αυτός είναι συνήθως καρυκευμένος με αλάτι και πιπέρι, και συνήθως η στάκα τρώγεται ζεστή για πρωινό. Τα αυγά με στάκα συχνά συνδυάζονται με απάκι. Η στάκα είναι μια μοναδική σπεσιαλιτέ της κρητικής κουζίνας και μπορεί επίσης να καταναλωθεί ως επάλειψη σε φέτες ψωμιού ή ως συνοδευτικό πιάτο», αναφέρει το Taste Atlas.
Η στραπατσάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση επίσης με βαθμολογία 4,4. «Αυτό το δημοφιλές ελληνικό πιάτο, το οποίο λέγεται και καγιανάς, αποτελείται από κομμένες σε κύβους, σοταρισμένες ντομάτες που είναι καρυκευμένες με φρέσκα μυρωδικά, στη συνέχεια συνδυάζονται με ελαφρώς χτυπημένα αυγά και συνοδεύονται με θρυμματισμένη φέτα. Με ρουστίκ γοητεία και καθαρές, δροσερές γεύσεις, η στραπατσάδα απολαμβάνεται κυρίως ως ελαφρύ κυρίως πιάτο ή ως συνοδευτικό σε διάφορα ψητά ή ψητά κρέατα στη σχάρα» αναφέρει το Taste Atlas.
Πέραν των δύο ελληνικών πιάτων στην κορυφαία 5άδα, ακόμη δύο ξεχωρίζουν μεταξύ των 50 καλύτερων. Στην 13η θέση συναντάμε τη φουρτάλια Άνδρου και στην 25η την παραδοσιακή ομελέτα.
Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το παραδοσιακό ιαπωνικό πιάτο Ajitsuke tamago.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις